vineri, 30 august 2019

Top 5 seriale de vară

  Sunt sigură că nu sunt singura care atunci cand se întoarce de la liceu/ mall/ parc  își dorește să se relaxeze citind câteva pagini dintr-o carte bună, apreciind postarile prietenilor pe instagram sau urmarind cateva episoade din serialul preferat.
  Astăzi m-am decis sa vă prezint cinci dintre serialele mele preferate.


       1. Rivedale

Riverdale este un serial foarte apreciat de adolescenți. Serialul urmărește viețile a patru prieteni care se confruntă cu problemele tipice adolescenților de liceu, rezolvarea unor crime și mistere care perturbă armonia orașului. 
   Narator si personj principal, Jughead  interpretat de Cole Sprouse  ne arata adevarata fata a orasului.
Imagini pentru imagini riverdale


      2. Orange is the new black

 Serialul are in prezent sase sezoane, iar al saptelea are confirmare, deci ce iti poti dori mai mult? OITNB urmareste povestea unei detinute condamnate la cincisprezece luni de inchisoare pentru o infractiune comisa in tinerete. 
 Aflata într-un mediu nou, protagonista noastra, Piper Chapman trebuie sa se obisnuiasca cu noul ei camin, inchisoarea de femei. 
Imagini pentru orange is the new black

        3. A fost odată ca niciodată

   În acest serial toate personajele din basmele celebre se desprind din povestile originale si astfel ne sunt prezentate noi actiuni, besteme si cupluri formate intre personaje neasteptate. 
 Întreaga actiune este concentrata asupra Emmei, primul copil al cuplului Albă ca Zăpada si Făt-Frumos, singurul personaj care poate rupe blestemul aruncat asupra orasului Storybrooke.
Imagini pentru a fost odata ca niciodata


            4. Cei100

    La 97 de ani dupa apocalipsa nucleara, o suta de tineri  exilati de pe o statie spatiala  in pragul colapsului sunt trimisi pe Pământ pentru a colecta infrmatii despre noul lor camin.

Imagini pentru cei100



         5. The OA

  Desi nu este un serial atat de cunoscut, mi-am dorit sa va spun cateva cuvinte despre el. Povestea o urmareste pe Praire Johnson, o femeie disparuta de sapte ani apare la un spital cu cicatrici ciudate pe spate si din anumite motive nu vrea sa spuna unde a  fost. 
 Ce iti poti dori mai mult de la un serial? Drama, mister, fictiune supranaturala, fantezie  toate inglobate intr-o poveste speciala a unui personaj special.
Imagine similară

joi, 29 august 2019

Ai trecut clasa a 12 a și simți presiunea BAC-ului?

     Pentru că se apropie 9 septembrie am hotărât să scriu despre experiența mea în ceea ce privește învățatul pentru BAC.


  Deși am vrut întotdeauna să fiu o persoană ordonată, să învăț toate operele la limba română atunci când erau studiate la clasă, să am caietele  ordonate- cu scris lizibil, să îmi găsesc motivația de a face subiecte la matematică în fiecare zi și să învăț perfect toate capitolele  la biologie nu am reușit,.
 
   Sunt convinsă că nu numai eu am fost distrasă de  mesajele primite pe telefon, de reclamele de la televizor sau de notificările de la netflix, pentru că atunci când vrei să înveți spălatul vaselor este mai interesant decât învățatul  comentariului romanului  ,,Ion'' sau recapitularea  capitolului despre nervi.


   Totuși, ce faci ca să te motivezi?
 
  În primul rând, nu te stresa pentru că ai suficient timp să  învăți și să recapitulezi toată materia! Încearcă să îți stabilești un program pe care să îl respecți și ia pauze ori de câte ori simți nevoia. Încearcă să nu lași internetul aprins pe telefon pentru a nu te lăsa distras de notificările  primite de pe rețelele socile și hidratează-te. 
  Nu renunța la ieșirile cu prietenii, la citit sau la orice altă activitate care consideri că îți  ocupă prea mult timp pentru că nu este așa.  
   O zi are 24 de ore ceea ce înseamnă timp suficient pentru tot ceea ce ți-ai propus să faci. 


   Spre exemplu eu am învățat câteva comentarii la română în orele pe care nu le făceam la liceu și atunci când mergeam la pregătire ascultam melodiile lui Psihotrop pe care le recomand pentru că vă ajută să învățati anii în care au fost publicate cărțile cu ajutorul unor rome amuzante.
   Subiectele la matematică le rezolvam în unele pauze sau acasă și încercam să reolv  subiectele în mai puțin de doua ore si jumătate pentru a mă obișnui  cu limita de timp, iar la biologie am învățat cel mai bine cu o săptămână înainte de BAC. 

    Cu biologia am avut întotdeauna o relație de love-hate pentru că niciodată nu i-am dedicat suficientă atenție pentru a o înțelege, însă constrânsă de o eventuală dezamăgire la afisarea rezultatelor, în ultima săptămână am învățat aproape toată materia de clasa a 11-a și a 12-a ceea ce  m-a ajutat foarte mult pentru că am fost relaxată și mulțumită de informația pe care am dobândit-o în urma orelor acordate studiului.
 
    Pentru mine subliniatul noțiunilor importante cu  highlighters a fost de ajutor pentru că am memorie  vizuală și astfel am reținut mulți termeni specifici, încrederea și susținerea celor apropiați a fost  de mare ajutor pentru că de multe ori ei reușeau să mă motiveze atunci când mă descurajam și nu în ultimul rând te încurajez să nu neglijați orele de somn pentru că o minte obosită nu va reține informația pe care o ai de învățat. 
 
   Sper ca acest articol să îți fie de folos! 
  

   
  

   

marți, 27 august 2019

4 sfaturi pentru cei care încep liceul

Cât timp am fost la liceu am întâlnit  mulți boboci care au fost speriați de acest nou început și întotdeauna am încercat să le împărtășesc câteva sfaturi care pe mine m-au ajutat să mă acomodez cu acest nou început.

  1. Lasă timiditatea și cunoaște oameni noi

     Și eu am fost o boboacă timidă, dar am știut că dacă nu vorbesc cu colegii nu mă voi putea împrieteni cu ei. Sfatul meu este să vorbești cu toți  colegii de clasă pentru că în timp vei vedea cu cine ai mai mute lucruri în comun.
 
  2. Citește lecturile propuse

     Că vă place sau nu să citiți  aș recomanda să nu ignorați lecturile propuse pentru că la BAC le veți întâlni, iar abordarea subiectului trei face diferența dintre șapte si zece. Unele cărți  sunt interesante și veți trece prin ele foarte ușor, iar altele necesită timp, dar vă sfătuiresc să le citiți pentru că unele cărți din programă sunt minunate.

  3. Notele sunt și nu sunt importante
 
  Dacă nu le știi pe toate  și nu ești de zece pe linie asta nu înseamnă că ești prost. Învață să îți prioritizezi timpul și învață atât cât poți pentru că dacă tocești nu vei reține informația pe termen lung. Încercă să îți organizezi timpul astfel încât  să ai timp de toate.


  4. Respecta cerințele profesorilor

    La începutul anului școlar fiecare profesor se va prezenta și va spune ce așteptari are de la voi, dacă o să vă asculte oral sau veți da teste, dacă trebuie să faceți portofolii sau nu, dacă dă teste de verificare sau ascultă la fiecare început de oră.
    Sfatul meu este să citești de câteva ori lecția din caiet pentru că te va ajuta în cazul în care vei da un test surpriză.


Malakai- Adina Stephanie| recenzie